2013.01.03.
12:51

Írta: Artikuláció

Adjon hangot az álmainak!

 

A beszéd a társas létformánk alapja.

Nélküle nehéz lenne bármiféle kontaktus ember és ember között. A modern és felgyorsult világban nagyon gyakran az elektronikus levelezést választjuk az információk cseréjére, mégis egy személyes találkozás alkalmával elsődleges és meghatározó kommunikációs eszközünk a beszéd.

Csakhogy!

Vannak emberek, akik már néhány mondat után elérik, hogy odafigyeljünk rájuk. Érthetően és világosan beszélnek. A hangjuk kedves és magabiztos, olyan kellemes a fülünknek, hogy szinte azonnal a bizalmunkba fogadjuk őket.

Vajon hogy csinálják?

A színészek, a műsorvezetők, az énekesek és előadók tanulják, hogyan kell úgy beszélni, miképpen kell a hangjukat formálni, hogy az a lehető legtöbb ember számára szimpatikus és figyelemfelkeltő legyen. Tehát az esetek többségében nem valami veleszületett csodaképességről van szó, hanem egy tanulható technikáról.

Ön kitől vásárolna, vagy kivel kötne üzletet szívesebben?

Egy monoton és unalmas beszélőgéppel? Egy ideges, az izgalomtól a levegő után kapkodó partnerrel? Esetleg egy hangja elcsukló, bizonytalankodó, tájszólásos nyökögő? Az agresszív és tolakodó hangú, mindenkit lekezelő felbőszült oroszlán típus? Jaj, ne...

Hallotta már saját magát egy hangfelvételről?  Meglepődött?

A sikeres emberek egyik titka a hangjuk használatában rejlik.

Tudományos vizsgálatok szerint olyan hangfrekvenciákat használnak, amelyek egy másik emberben a kellemes biztonság érzését váltják ki. Ők azok, akik sokkal több üzletet kötnek mint mások, ők azok, akiknek az előadásaira mindenki élvezettel figyel és őket veszik fel előbb egy jó munkahelyre, mert már az állásinterjún szimpátiát és bizalmat generálnak önmaguk iránt.

Mindenki számára világos, hogy egy ilyen tudás, mint hozzáadott érték, az erkölcsi és egyéb elismeréseken túl anyagiakban is kifejezhető.

A jó hír pedig az, hogy mindez tanulható!

Egyéni képzés:  Budapesten, igény esetén akár az Ön otthonában is!

Csoportos képzés:  Cégek részére, továbbképző és coaching tréningek beépíthető moduljaként is, bárhol az országban!

 

Kérje ajánlatunkat és egy ingyenes konzultációt!

 szep.artikulacio@gmail.com         Tel: +36 30 554-1472

 

Ez nem logopédia.

Színészek, zenészek, nyelvtanárok és pszichológiai szakemberek segítségével építettük fel egy komplex képzést, amelynek óráin nem csak a beszédtechnika tökéletesítésével foglalkozunk, hanem pl. a lámpaláz kezelésével, az önbizalom növelésével.

Az életből merített gyakorlati példákkal szórakoztató helyzetgyakorlatokat dolgoztunk ki, ahol a váratlan szituációk lehetséges megoldásaival foglalkozunk, legyen szó állásinterjúról, előadásról, vagy akár üzleti megbeszélésről.

Tanulóink elsajátítják a hangszínük tudatos használatát, azzal érzelmeket és információkat közölnek, megbízhatóságot és önbizalmat árasztanak. Légzéstechnikájuk segítségével a mondataik tagolttá és érthetővé válnak, egyenletes hangerővel kommunikálnak, az esetleges lámpalázukat csillapítják.

Egyéniséggé válnak, akivel nem csak élmény beszélgetni, de érdemes rá odafigyelni !

Ez a sikeres emberek egyik nagy titka!

 Nincsenek varázslatos képességeik, sem különleges adottságaik.

Egyetlen fegyverük van, a tudatosság, és ők jól ismerik a mondást:

 

Az amatőrök reménykednek a sikerben, a profik dolgoznak érte.

 

Írjon nekünk: 

szep.artikulacio@gmail.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artikulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr654993858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása